Koenen Architecture

Rampoux Woonhuis

Fraissinet Biobliotheek/mediatheekMontclera Woonhuis
Brigitte Koenen Architecte

Na een ruime ervaring in de nederlandse bouwwereld sinds 2004 ingeschreven in het franse architectenregister heeft de architecte sindsdien vele projecten gerealiseerd, voornamelijk in de particuliere sector.

 

Ieder project wordt behandeld alsof het een persoonlijk project betreft, maar als uitgangspunt dienen altijd de wensen en leefomstandigheden van de opdrachtgever. Investeren in een gebouw, dient rendabel te zijn op lange termijn. Het wordt immers eventueel op een gegeven moment weer te koop aangeboden.

Niet alleen de gebruikskwaliteit, maar ook de esthetische kwaliteit is van belang. Het esthetische belang betreft niet alleen de eigenaaraangezien het gebouw deel uit maakt van de gebouwde omgeving van iedereen.


De architecte bezit niet alleen een grote passie voor monumenten. maar ook voor de hedendaagse architectuur. De hedendaagse architectuur zal immers op een gegeven moment ook deel maken van het cultureel erfgoed, mits deze voldoende kwaliteit bezit. Zodoende is de architecte in de Lot helemaal in haar element en ziet het als haar taak een steentje aan het behoud van de kwaliteit van de Lot bij te dragen.

 

Door haar goede beheersing van vier talen (nederlands, engels, duits en frans), is zij in staat haar internationale klantenkring optimaal te adviseren en tevens, indien nodig, met de plaatselijke overheden of de ’Bâtiments de France’ overleg te voeren.